Външни публикации

Съвети за купуване на стелки за кола

Ако се стремите вашия автомобил винаги да изглежда добре и да ви върши работа и да гарантирате, че всичко му е наред, трябва да сменяте повредените авточасти. Превозното средство изглежда впечатляващо не само, когато външността е лъскава, а и интериорът има значение. Вашите стелки за кола може да не се забелязват много, но ако липсват, ще имате проблеми с миенето на пода на автомобила. Преди да си помислите да купите стелки за кола, съобразете се със следните съвети.

Цена

Логично е, че всичко опира до парите. Парите, които се налага да похарчите за стелки, не трябва да са повече от поддръжката на автомобила. Някои търговци на дребно имат нереални цени и търсят само печалба. Помислете върху цената на стелките преди покупката. Стремете се към високо качество на средна цена.

Размер

Искате да купите стелка, която да пасва правилно на нужното пространство. Искате да сте точни, но когато започнете да измервате една по една, процесът се оказва уморителен. За да ви бъде по-лесно и бързо, трябва да определите типа на вашето превозно средство. Стелките на микробуса няма да са същите както тези, предназначени за камион. Когато посещавате търговците на стелки за коли, техните консултанти ще ви предложат правилните стелки след като изслуша вашето описание. Те могат да ви дадат правилния размер, след като знаете какъв тип автомобил карате. Размерите за различните модели са стандартни.

Материал

Изработката на стелки за кола може да бъде от различни материали в зависимост от производителя. Някои са ръчно изработени, докато други са произведени машинно. Можете да изберете материал, съобразен с вашите предпочитания или опит. На пазара ще намерите най-различни материали, които да изберете като по-подходящи. Ако е сезон на дъждовете и искате да попречите на калта да се разнася по цялата кола, изберете по-качествената материя. Има различни материали като каучук, PVC, текстил, до принтирани стелки за автомобили. Изберете един, който ще ви върши работа най-добре.

Повърхността

Уверете се, че стелката, която купувате, има антихлъзгаща се повърхност. Не искате да плъзгате краката си, когато карате колата си. Може да направите грешен ход и да предизвикате инцидент. Можете да избегнете тежки наранявания, като закупите подходящото оборудване за вашия автомобил. Инцидентите могат да бъдат и вътрешни. Децата ви могат да се качат на колата и да се хлъзнат, което води до тежко нараняване, поради което сметките в болницата ще нараснат много повече, отколкото когато си купувате подходящата стелка.

Интериорният дизайн на автомобила

Тъй като концентрацията ви е върху идеалната стелка за кола, фокусирайте се върху броя на вашите седалки. Търговците на дребно продават различен брой и модели стелки. Не можете да купите само една стелка, освен ако не е заместител. Броят на местата, които вашето превозно средство има, ще ви ориентира кой комплект автомобилни стелки да купите. Не искате да оставяте пространства без постелки. Колата ще има грозен вид. Стремете се към добра визия и идентифицирайте областите, които се нуждаят от постелки, така че да купите цял комплект наведнъж.

Ако все пак не сте сигурни, че ще се справите с покупката, обърнете се към консултант и му се доверете. Те добре знаят какъв е асортимента на търговския обект и кой модел кола какви стелки използва. Важни са размерите. На етикета на всеки комплект стелки за кола е записано за кои модели коли са подходящи. Това ще ви улесни значително и ще останете доволни от покупката си.

През зимата е добре да използвате гумирани стелки. Те не позволяват разтопения сняг или стичащия се по ботушите ви дъжд да попиват в текстилната постелка на колата. За летните месец и можете да се задоволите с текстилни стелки. Тогава не е нужно да се пазите от вода. Все пак изборът зависи и от вашите предпочитания.

Back to top button