Външни публикации

Най-подходящият парфюм – на какво да обърнем внимание при избора

Изборът на парфюм може да бъде направен по много различни критерии, но днес ще говорим за някои по-специфични от тях, които не се споменават много често, но всъщност са изключително важни. С тях избора ви ще бъде много по-лесен и най-важното – удачен.

Парфюм според повода

Наред с всичко останало – възраст, сезон, лични предпочитания и други, поводът също е много важен критерий за избор на дамски парфюм.

Така например, за часовете преди обяд, както и за бизнес срещи са най-подходящи парфюмите, издържани от по-леки ухания – зелени плодове, цитруси, нежни флорални мотиви. Именно те ще придадат много свежест и жизненост, ще ни заредят с много добро настроение и ще ни помогнат да се настроим на правилната вълна. Разбира се, ако разчитате да привлечете повече внимание, тогава не залагайте на тях, защото те няма да го направят.

Впечатляващ ефект обаче може да се постигне, залагайки на по-натрапчиви ухайни съчетания, които са и всъщност най-удачен избор за специални събития. Особено що се отнася до вечерни партитата, то тогава определено е нужно да заложите на парфюми с по-емоционален и богат нюанс. Печеливша опция са аромати като роза, божур, гардения, екзотични цветя със сладникави нотки, примерно иланг-иланг. Още една чудесна опция са страхотните ориенталски и дървесни аромати, също много подходящи за вечерни събития.

Ако ще прекарате повече време на открито, то тогава е добре да изберете по-свежи аромати, с уханни билки или плодови нотки. Но, внимавайте, ако се очаква да бъдете изложени за по-дълго на преки слънчеви лъчи, то тогава е добре да се откажете напълно от парфюмите или поне да изберете по-леки, защото лекарите предупреждават, че би могла да се развие алергична реакция. Това важи особено за дами с по-чувствителна кожа – неблагоприятното въздействие на ултравиолетовите лъчи е доста опасно.

За посещение на фитнеса, парфюмите също не са добър избор, като в този случай е препоръчително да се заложи на дезодорант.

По съвсем различен начин стоят обаче нещата, когато искаме да се подготвим добре за романтична среща. Ако искате да провокирате силни чувства, твърди се, че парфюмите с феромони са идеални в това отношение – те привличат подсъзнателно и могат да ви накарат да изглеждате много по-привлекателни и секси в очите на противоположния пол.

Освен поводът, по който ще използваме парфюма, критерий за избора му също така трябва да бъде и вашия личен темперамент. Казано по друг начин, парфюмът трябва да се съчетае хармонично с характера или по-скоро с тези ваши черти, които жената в момента държите да подчертаете.

Парфюм според темперамента

При по-активните и енергични дами, най-правилното решение биха били цитрусовите аромати, както и унисекс парфюмни композиции.
Ако обаче искате да акцентирате върху своята женственост, като в същото време да не отстъпвате от елегантността и сдържаността, то плодовите и хлорални парфюми, с леки акценти на свежа зеленина, са идеалното решение.

В същото време, за страстните и чувствени жени са идеални по-дълбоките и силни ориенталски композиции с кехлибарено-мускусни нотки, дървесина, сандалово дърво, шоколад, тамян, кафе и други.

Важно е също и времето от деня, през което избираме парфюма

Препоръчително е да изпробваме парфюмите сутрин, а не вечер, тъй като, според експертите, вечерно време нашето обоняние е вече притъпено. Твърди се, че най-добре може да усетите един парфюм и да си направите изводите за това дали е подходящ за вас този аромат, ако излезете на шопинг в часовете преди обяд. Също така не прекалявайте с тестването, защото е известно, че след „изследване“ на петото подред ухание, сетивата вече не възприемат толкова добре парфюма и изборът ви може да се окаже погрешен.

В случай, че все още търсите правилния аромат, то може да разгледате прекрасни предложения на https://fragrances.bg. Вероятно вашият любим парфюм вече ви очаква, нужно е само да го откриете и да започнете да му се наслаждавате.

Back to top button