Регион

19 села може да останат без вода заради режим на тока на помпена станция

19 села е възможно да останат без вода заради режим на тока на помпена станция „Момково“, предупреждават от ВиК – Хасково.

Причината е, че от ЕВН сменят електрически стълбове в района на Свиленград. Станцията ще е без ток от 9 до 15:30 часа на 18, 19 и 20 март. Изготвен е график, съобразен с графика на електроразпределителното дружество, но е възможно липсата на ток да доведе до нарушение на водоподаването, казват от ВиК.

Помпената станция подава вода на 19 села в 3 общини. Това са харманлийските села Дрипчево, Изворово, Черепово и Браница, община Любимец – Васково и Оряхово и свиленградските – Момково, Младиново, Костур, Пъстрогор, Левка, Димитровче, Райкова могила, Мустрак, Чернодъб, Щит, Пашово, Михалич и Сладун.

Поради отстраняване на авария по напорен водопровод от помпена станция „Симеоновград“ към града е възможно помътняване на водата в следобедните часове, допълват от ВиК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button