Хасково

Сляпа баба спаси едногодишното си внуче от пожар

ПожарЕдногодишната Елиз от хасковското село Малево пострада при пожар тази сутрин. Пламъците са тръгнали от печка на дърва и въглища тип „чудо“, разказа бабата на детето Деля Топалова. Жената, която почти не вижда и не чува, е спасила малкото си внуче. Намерихме я при съседката Светла Фиданова, която бе приютила болната от диабет старица.

Усетих пушек на книга, отворих вратата на салончето и тръгнах да търся детето. Чух го, че плаче. Пипешком с ръцете намерих малката в кошарата и я взех под мишницата„, разказа развълнувана жената. В паниката първоначално не успяла да отвори външната врата. „После я дръпнах със сила и излязохме навън“, каза баба Деля. 

Бабата на ЕлизСлед като тя и детето поели глътка чист въздух извикала дъщеря си Росица. По-късно дошлите на място лекари обяснили, че детето е с чисто дишане, но ръчичката и лицето му са обгорели. „Сигурно като съм я изкарвала навън съм докоснала някъде ръчичката й“, обвини себе си баба Деля. 

В къщата в село Малево освен нея са живеели дъщеря й Росица с мъжа си Мурад и двете им момичета – Елиз на 1 годинка и Дениз на 8 години. По време на пожара по-голямата им дъщеря е била на училище, а съпругът й – на работа в свиленградско заведение. 

Къщата си отишла, важно е детето да е здраво„, въздъхна Деля Топалова, която имаше само дрехите на гърба си, а семейството й е без покъщнина, пари и документи. В пламъците са изгорели слуховият апарат на възрастната жена и този за мерене на кръвната захар, както и инсулинът, който баба Деля все още не си е била днес. 

Жени от селото вече започнаха да събират неща от първа необходимост за семейството.

Заключението на пожарникарите е, че майката на пострадалото дете е слагала нафта в печката, за да я разпали. Малкото момиче е с 15% изгаряния на ръката и лицето. Транспортирано е в клиника в Пловдив. Опасност за живота на детето няма.

Пожар Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kbb
kbb
17.12.2009 13:14 13:14

Тези печки са лоша работа 🙁

Анонимен
Анонимен
17.12.2009 21:30 21:30

Браво на бабата

desislava
desislava
19.12.2009 14:59 14:59

jalko za eliz no pone e jiva i zdrava 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

nepokorna
nepokorna
19.12.2009 16:16 16:16

emi ne e ba6 zdrava ama pone e jiva

Анонимен
Анонимен
20.12.2009 22:05 22:05

dano da se opravqt

Анонимен
Анонимен
31.12.2009 13:22 13:22

[b]Браво на бабата сляпа,но е спасила детето 🙂 ,но Елиз дано се оправи 👿 👿 [/b][i][/i]

Back to top button