Регион

Ученици вандалстват из спортните обекти в Харманли

Няколко вандалски акта са извършени от ученици в Харманли, сигнализират от общината.

Вчера по време на дистанционното обучение у дома, когато родителите са отговорни за своите деца, няколко момчета на възраст между 13 и 14 г. са извършили вандалски прояви на спортното игрище, намиращо се на улица „Алеко Константинов“. Разположеното в близост видеонаблюдение показва как децата блъскат със стикове мрежата, а по-късно разкъсват част от нея, с цел да излязат през образувалия се отвор, вместо през вратата. Игрището, което те рушат е същото, на което тренират.

Общината вече е сигнализирала полицията, извършителите са установени, съставени са протоколи за предупреждение. На същото спортно игрище преди дни е била разбита вратичката на електрическото табло за осветление, а кабелите отвътре извадени. Това е опасно за живота и здравето на хората, предупреждават от кметството.

Друга вандалска проява е извършена на Спортен комплекс „Хеброс“ през нощта на 12 срещу 13 март, където е счупена чешмичката-фонтан в централната част на комплекса. Опит за посегателство има и върху самите охранителните камери, извършено отново от деца. Подадени са сигнали към съответните институции за всички тях.

От кметството апелират за отговорно отношение към общинската собственост. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали на дежурните към община Харманли – 0893 464 553 или 112.

Един коментар

  1. Да глобят родителите на дебилчетата с по няколко хиляди лева и да видим, дали ще повторят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button