Предлагат Иван Гранитски за наградата „Пеньо Пенев“ в Димитровград

Любопитно

Иван Гранитски да получи Националната литературна награда „Пеньо Пенев“ за 2020 г. ще разгледа на сесията на 26 март общинският съвет в Димитровград.

За наградата са били номинирани 6 знакови личности. Комисията е решила наградата да получи Гранитски за високи творчески постижения и цялостен принос в развитието на българската поезия.

Иван Гранитски е роден на 24 декември 1953 г. в София. Завършва журналистика в Софийския университет през 1979 г. През годините работи като редактор и заместник главен редактор на редица литературни вестници и списания. Към момента е директор на издателство „Захарий Стоянов“. Автор е на над 25 книги поезия, критика и публицистика. Носител е на редица награди.

4 коментара

  • Гранитски е бездарен поет и доносник от шесто управление, ако му паднеше Пеньо, щеше да го прати в лагер – стига да имаше тая власт. И изведнъж – получава наградата на Пеньо сега?! Па-ро-ди-я 🙁 Кметът с фалшивата диплома Иво Димов принизи тая престижна награда до махленска… Безсрамие!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.