Задържана за измама за над 500 000 лв. поиска свобода, за да се лекува

Регион

Жена, задържана за измама в размер на 507 000 лв., е поискала да бъде освободена от ареста, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Искането е заради влошеното й здравословно състояние. Тя се нуждаела от лечение и иска по-лека мярка за неотклонение. Свиленградският съд не е уважил молбата.

Днес ХОС е потвърдил определението на свиленградските магистрати, защото има реална опасност тя да се укрие или извърши друго престъпление. При нужда е възможно да й бъде назначено лечение в ареста. Решението е окончателно.

Жената с инициали Л. П. Б. е обвинена, че е извършила измамата в периода от 7 ноември 2015 г. до 4 декември 2017 г. През това време обвиняемата обещавала на пострадалата жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така обвиняемата получила по банковите си сметки различни парични суми от пострадалата, но не е закупувала с тях земеделски площи.

Един коментар по “Задържана за измама за над 500 000 лв. поиска свобода, за да се лекува

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...