Регион

Задържана за измама за над 500 000 лв. поиска свобода, за да се лекува

Жена, задържана за измама в размер на 507 000 лв., е поискала да бъде освободена от ареста, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Искането е заради влошеното й здравословно състояние. Тя се нуждаела от лечение и иска по-лека мярка за неотклонение. Свиленградският съд не е уважил молбата.

Днес ХОС е потвърдил определението на свиленградските магистрати, защото има реална опасност тя да се укрие или извърши друго престъпление. При нужда е възможно да й бъде назначено лечение в ареста. Решението е окончателно.

Жената с инициали Л. П. Б. е обвинена, че е извършила измамата в периода от 7 ноември 2015 г. до 4 декември 2017 г. През това време обвиняемата обещавала на пострадалата жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така обвиняемата получила по банковите си сметки различни парични суми от пострадалата, но не е закупувала с тях земеделски площи.

2 коментара

  1. Боклук от класа. Никога не и липсваха аксесоарите, салтанатите, манамюрите и педикюрите. Този вид беше измамнически. Винаги на уговорени ден в който трябваше да дава парите, които ги е взимала все намираше и си лепише вид заболяване. Както и сега но вече номерата не и минават. Това е най-малкото наказание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button