Хасково

Езиковата гимназия с 10 мандата в Младежкия парламент

Учениците от езиковата10 от общо 41 ще са членовете на местната езикова гимназия в Младежкия парламент. Това сочат резултатите от изборите, които се проведоха миналата седмица в Хасково. Учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство са втори, показва вотът. Осем нейни възпитаници ще заседават в Младежкия парламент. 

Математическата гимназия ще има 7 представители, Финансово – стопанската гимназия – 4, Професионалната гимназия по туризъм, Професионалната гимназия по механоелектротехника и СОУ „Васил Левски” – по 3, а СОУ „Паисий Хилендарски” – само един.

Без нито един представител е Професионалната гимназия по транспорт. Първата среща на новоизбрания младежки орган ще се проведе през януари.

Haskovo.info припомня, че за Младежки парламент гласуваха 2 965 младежи от общината. Имащите право на глас бяха 4 843. Изборите се проведоха в 13 секции. Активността на избирателите бе 61.2%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button