Хасково

С глоби за над 100 000 лева приключва годината ИАРА Хасково

д-р Милчо Милчев

д-р Милчо Милчев

Над 100 000 лева е размерът на санкциите, наложени от регионалното звено на агенцията по рибарство и аквакултури през отиващата си година. Малко от тях  са платени от нарушителите, но се надявам след като Държавната агенция по вземанията премине към НАП всички тези суми да бъдат събрани, коментира днес пред медиите директорът на ИАРА Хасково д-р Милчо Милчев.

През тази година неговите служители са съставили 515 акта, като миналата те са били 350. 254 са заловените и конфискувани на големите водоеми риболовни мрежи, чиято обща дължина надхвърля 15 км. През декември са  заловени 10 бракониерски мрежи на язовир Тракиец и са иззети три въдици. През 2009-та инспекторите от хасковското звено на агенцията по рибарство са конфискували общо 90 въдици, 4 лодки и 92 винтера на нарушители.

Издадените билети за легален риболов от хасковския офис са 7 626, а от свиленградския – над 1 000. През  отиващата си година бяха извършени шест зарибявания на язовирите Тракиец и Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button