Хасково

Областният обиколи благотворително детските домове в Хасково

Румен Данев с децата от дом НадеждаОбластният управител на Хасково Румен Данев и заместниците му Румяна Въчева и Николай Нанев посетиха днес дом „Надежда“, Дома за медико-социални грижи за деца и дом „Асен Златаров“. Повод за визитата бе връчването на част от събраните средства от провелия се вчера Коледен благотворителен базар в областна администрация.

Цялата сума от близо 1 600 лв. е разпределена поравно между трите социални заведения и Дневния център за деца с увреждания „Марина“, чиито възпитаници ще се срещнат с областния управител на 4 януари, тъй като сега са във ваканция.

Румяна Въчева в дом НадеждаОсвен парични приходи от базара за всички детски домове са осигурени и лакомства и торти.

Малчуганите от дом „Майка и дете“ бяха изненадани от актьори с коледно шоу. По желание на ръководството на дома с предоставените им средства от дарението бяха закупени памперси. За възпитаниците на дом „Асен Златаров“ е организирана празнична дискотека.

От ръководството на дом „Надежда“ споделиха, че с дарените от областна администрация средства ще бъдат закупени учебни пособия и енциклопедии.

 

 Дом Надежда  Дом Надежда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button