Хасково

Откриха 72 кг. хероин в камион на ТИР-паркинг в Хасково – ВИДЕО

72 кг. хероин за над 10 млн. лв. са открити в камион с българска регистрация на ТИР-паркинг в Хасково, съобщават от МВР.

Дрогата е била предзназначена за европейския черен пазар. На мястото е задържан лидерът на групата С. А. в момент на демонтиране на тайници във въздушните бутилки на полуремаркето, в които е бил скрит наркотикът. Той е осъждан, има криминални регистрации за кражби и трафик на наркотиции.

Дрога

Престъпната група за трафик на дрога от Близкия Изток към Западна Европа е неутрализирана от ГДБОП. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие в организираната престъпна група. Други две лица, съпричастни с престъпната дейност на групата, са обявени за международно издирване. Ръководителят и чужд гражданин, постоянно пребиваващ в България, са били задържани на 30 март при специализирана полицейска операция на ГДБОП в Бургас, Стара Загора, Димитровград и Хасково.

Чуждият гражданин е имал роля да осигурява купувачи за онази част от хероина, която оставала в България за финансиране на следващи доставки. Установено е, че наркотиците са били товарени на камиони с монтирани тайници в конкретни държави в Близкия Изток и пристигали в България през сухопътни граници или с фериботи на български пристанища. Впоследствие те няколко пъти били претоварвани на други превозни средства, преди да бъдат трафикирани към крайната дестинация – Западна Европа.

Задържаните 72 кг. хероин пристигнали на пристанище Бургас на 26 март и били претоварвани на няколко камиона, за да се затрудни евентуално наблюдение от страна на полицията.

На обвиняемия за ръководител на групата е наложено задържане до 72 часа. За него предстои Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказаелен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На другия обвиняем за участие в групата е наложена „Парична гаранция“ в размер на 20 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.03.2020 19:41 19:41

Започнаха да се издават един друг…

Гост
Гост
31.03.2020 23:27 23:27

Какво има за издаване, целият град знае кои са бандитите. Има недосегаеми, дето никой не ги закача. Изобщо работата не опира до издаване или пазене на тайна.
За да не ги закачат толкова години, значи има сериозна причина.

Back to top button