Тополовградското читалище е финалист в национален конкурс

Любопитно

Читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“ е един от петимата финалисти в конкурса на Платформа АГОРА. Надпреварата се организира за 11-та поредна година в търсене на най-успешната инициатива, реализирана от читалище през 2019 г. Сред партньорите е Софийският университет „Климент Охридски“.

ТополовградТополовград претендира за наградата с Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, родил се през 1996 г. по идея на читалището. По време на миналогодишното му издание любителите и почитателите на театъра гледаха 17 представления с участието на 350 артисти – българи от Канада, Австрия, Испания, Молдова, Украйна, Сърбия и от нашата страна.

Безплатите спектакли бяха посетени от над 5 000 зрители в Тополовград и общината, а също в Гълъбово, Елхово и Свиленград. В съпътстващата програма участваха като доброволци 300 самодейци на читалището, деца и ученици.

Инициативата се осъществи с подкрепата на Община Тополовград, Министерството на културата, Държавната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища и благодарение на дарителска мрежа от над 90 фирми и организации.

Гласуването за победител в конкурса ще се извърши онлайн, крайният срок е 15 април. Заради въведеното извънредно положение официална церемония за връчване на наградите тази година няма да има.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.