Хасково

15 от област Хасково чакат награда от Бербатов

Мария Бакалова

Мария Бакалова

15 деца от област Хасково до този момента са заявили участие в кампанията „Награди за успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“. Те ще се състезават с още стотици деца от І до ХІІ клас от страната и чужбина, които учат в български училища.

С две номинации в категориите Наука и Изкуство е шестокласничката от Хасково Мария Бакалова. Възпитаничката на математическата гимназия в града е с 9 призови места от състезания и олимпиади по математика, информатика и английски език. Отлично е представянето й и на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература тази година, както и на Национален литературен конкурс на тема: „Ако имах вълшебна пръчица щях…“.

Ралица и Александра

Ралица Манолова и Александра Драгова

Четвъртокласничката на ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково Ралица Манолова също е с две номинации – в категория Наука за добрите си постигения в сферата на математиката и в категория Спорт, защото е Държавен индивидуален шампион за 2009 година по спортна акробатика. 

В категория Изкуства пък е номинирана четвъртокласничката от танцова организация „Тангра“ Александра Драгова. 10-годишната хасковлика само за година е записала в биографията си девет първи, четири втори и четири трети места от различни танцови турнири. 

Николай и Добрик

Николай Стойнов и Добрик Георгиев

В категория Наука се състезават още четирима хасковлии. Това са 13-годишният Николай Стойнов и 12-годишният Добрик Георгиев, които бяха наградени от кмета Георги Иванов за постигнатите високи резултати на национални състезания по информатика и Живко Живков и Тодор Иванов, които се занимават с Дигитална живопис и графика.

Останалите участници от областта са от Димитровград, Харманли и Свиленград. Те са номинирани в категориите Наука и Спорт. 

Всички успели деца на България могат да бъдат номинирани до 31 декември. След това жури ще определи кои от тях ще получат награди от фондаци „Димитър Бербатов“. 

Haskovo.info припомня, че миналата година сред призьорите бе хасковският тенисист Григор Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button