Хасково

Екстрадираме избягал от Турция наркотрафикант

Хасковският окръжен съд е допуснал екстрадицията на 61-годишния турски гражданин Демир Демиркол в родината му, съобщават от ХОС.

Това се прави по молба на Републиканската прокуратура на Турция – Истанбул. Те го издирват за изтърпяване на наложено наказание „лишаване от свобода“. Съдът не е намерил основание за отказ на искането за екстрадиция. Решението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Haskovo.info припомня, че Демиркол беше арестуван в центъра на Хасково на 14 февруари. Той беше обявен за международно издирване по линия на Интерпол с червена бюлетина.

Мъжът се издирва във връзка с изпълнение на присъда, постановена през юли 2013 г. от Висш наказателен съд в Истанбул. Тя е за трафик на наркотици, по която му е наложено наказание от 23 години, 5 месеца и 7 дни „лишаване от свобода“ с остатък за изтърпяване от 19 години, 3 месеца и 16 дни. Престъплението е извършено на 12 декември и 13 декември 2007 г. в Истанбул.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button