Регион

Иззеха 7 000 бутилки алкохол със стари и фалшиви бандероли

Иззетият алкохол7 000 бутилки алкохол с бандерол стар образец или със съмнение за неистински са иззели свиленградските полицаи, съобщават от МВР. Акцията е проведена вчера от служители на МВР, Агенция Митници и НАП за разкриване на нарушения, свързани със съхранение и продажба на изделия без акцизен бандерол.

В склад на свиленградския паркинг „Генералово“, стопанисван от 33–годишен кърджалиец, органите на реда открили на съхранение 1 000 бутилки с бандероли с изтекъл срок на валидност, които са иззети с опис от митническите служители. В склада са открити още 6 000 бутилки алкохол със съмнения за неистинност на бандеролите.

Иззетият алкохолСпоред разследващите алкохолът е производство на различни български производители и е облепен с етикети на почти всички известни търговски марки. Предстоят експертизи за установяване на истинността на ценните книжа по образуваното досъдебно производство.

Същият склад е бил обект на проверка и през март тази година. Тогава в него са открити и иззети 503 бутилки високоалкохолни напитки, част от които с етикети произведени от един от водещите производители в страната. Извършената тогава експертиза е установила, че 455 от тях са облепени с неистински акцизен бандерол, във връзка с което на собственика е съставен акт за административно нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button