Продължават да намаляват случаите на ОРЗ в Хасковско, нов с туберкулоза

Хасково

Случаите на остри респираторни заболявания в Хасковска област продължават да намаляват, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

За изминалата седмица те са 37. За предходните три седмици те бяха 42, 58 и 74.

В региона има нов случай на туберкулоза. По един са с вирусен хепатит и скарлатина. Пет са с варицела, а трима с ентероколит.

По линия на държавния здравен контрол са извършени 51 проверки и са издадени 70 предписания. Взетите проби за анализ са 17.

2 коментара

  • След 1946 маса болни от туберкулоза в България, Хасково. Доктор Владимиров бе началник на белодробни заболявания. Зад цк на бкп бе. Минавайки, кога си ходих са я певърнали на детски забавления. Във война сме, с тая разлика, че във Втората(те го казаха), но тогава млади, от туберколоза са умирали, оцелявали, кръв са повръщали.. Всичко е от стрес, притеснение. Насила са ги женели. Без бащи,. Днес не ми се ще да вярвам за коронавируса. Бай бойко да не ни се обиди. Малък е и много неща от село Банкя не му са ясни. Поне умеят с бабка да ви лъжат.. ПопулистЍ хохохи. Погледни слънцето, кога ти говорят те хехохо

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.