Регион

След реките и язовир „Ивайловград“ е на път да прелее

До 20 часа се очаква да прелее язовир „Ивайловград“ през преливниците, съобщава кметът на общината Диана Овчарова.

Гръцките власти са уведомени. Ситуацията се следи, като се поддържа връзка с всички кметове. В последните два дни в района са паднали по около 40 литра дъжд на квадратен метър.

Язовир

Haskovo.info припомня, че през последното денонощие в региона падна значително количество дъжд, като най-много е в Минерални бани – 48.5 литра, а в Хасково е 43.5 л. В Любимец количеството е 10.8 литра и там се наводни подлез, който беше отводняван от пожарната.

В Димитровград количеството на валежа е 34.2 литра. В селата Каснаково и Добрич река Банска преля и заля път. Нивата на всички реки в региона са покачили нивата си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.04.2020 22:14 22:14

Това не е новина , за язовир Иваеловград е нормално да прелива по това време на годината!
НОВИНАТА която премълчавате цялото изминало лято е че въпросния язовир + язовир Тракиец бяха с критично ниски нива ,но това не беше споменато като НОВИНА лятото!!!

Анонимен
Анонимен
06.04.2020 10:04 10:04

Пускайте ВЕЦа бе, тикви. Спирайте комините.

Back to top button