Регион

Язовирът край Мандра прелива през преливника, чака се „Ивайловград“

Язовирът край хасковското село Мандра прелива през преливника. Няма опасност за населението, съобщават от областна администрация.

До 12 часа днес се очаква язовир „Ивайловград“ да достигне кота на преливане. Предприети са всички мерки за безопасност. Областният управител Стефка Здравкова е в непрекъснат контакт с кмета на Ивайловград Диана Овчарова и с кметовете на съседните общини. Информирани са й гръцките власти.

Към момента трите турбини на ВЕЦ на язовир „Ивайловград“ работят и изхвърлят по 270 куб. м. вода в секунда. Другият язовир от каскада Арда – Студен кладенец, освобождава воден обем от 91 куб. м. в секунда. Ситуацията е спокойна.

Нормализира се обстановката в цялата област Хасково след обилните валежи през почивните дни. Няма нанесени сериозни щети по частни имоти и земеделски площи, допълват от администрацията.

Haskovo.info припомня, че вчера след обилните валежи в региона се наводни подлез в Любимец, който беше отводняван от пожарната. Река Банска преля в района на димитровградските села Каснаково и Добрич и заля път.

Един коментар

  1. Язък, таман порасна рибата дето зарибихме язовира Мандра и отиде сега работата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button