Регион

Арестуваха крадци на 4 коли, обраха магазини и къща в Хасковско

Четирима любимчани са задържани за кражби на автомобили, съобщават от полицията.

На 4 април в 3:30 часа до складова база в Свиленград автопатрул е подал сигнал за проверка на товарен автомобил Рено. Колата спряла, а водачът е хукнал да бяга. В автомобила останали трима мъже на 19, 28 и 17 г. При разговор с тях станало ясно, че малко преди проверката са откраднали возилото от града, собственост на 53-годишна свиленградчанка. Заловен в Любимец е и избягалият водач на 20 г.

Задържаните признали, че са откраднали още 3 коли – лек автомобил Опел от Любимец, а от Свиленград – два Опела, товарен и лек. Четиримата познайници на полицията са с мярка на задържане до 24 часа.

И четирима димитровградчани са задържани за кражба. На 4 април те разбили прозорец на къща в местността „Черничева махала“ в Димитровград и откраднали инструменти, рибарска въдица и въздушна пушка.

След като собственикът на къщата подал сигнал, мъжете на 32, 24 и двама на 20 г. са задържани. Пред полицаите признали деянието си и описали как са го извършили.

Две кражби са регистрирани в свиленградското управление на 5 април. Едната е от хранителен магазин на улица „Одрин“ в Свиленград. В бакалията е проникнато след изкъртване на входната врата с твърд предмет и са задигнати 11 стека цигари.

Втората кражба е извършена в село Малко градище. Разбит е катинар на врата на дърводелска работилница, откъдето са откраднати инструменти.

В Хасково също е разбит хранителен магазин на 3 април сутринта. Неизвестен засега крадец е счупил витринното стъкло на намиращия се на булевард „Илинден“ магазин и е откраднал закачени на стената до витрината 50 лв. и 20 английски паунда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button