Спорт

Григор започна новата година с победа в Нова Каледония

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров стартира с победи на сингъл и двойки на чалънджъра на твърди кортове, който се провежда в столицата на тихоокеанския остров Нова Каледония. Турнирът в Нумеа е с награден фонд 75 000 долара плюс гостоприемство.

18-годишният ни талант, който получи „уайлд кард“ директно за основната схема, победи в първия кръг със 7:5, 6:4 състезаващия се за САЩ украинец Алекс Кузнецов. Той е с 4 години по-голям от Григор и с 90 места по-напред от него в световната мъжка ранглиста, където заема 198-мо място.

Освен класиране за осминафиналите, успехът донесе на първата ни ракета 8 точки за класацията на ATP, в която е 288-ми и чек за 1290 долара от наградния фонд. За да играе на четвъртфиналите в Нумеа, най-добрият ни тенисист при мъжете трябва да отстрани утре осмия в схемата и 164-ти в света Майкъл Яни. Григор би макар и трудно американеца на чалънджъра в Шарлотсвил миналата есен и има всички шансове да повтори успеха си.

Талантливият ни тенисист, който бе пренебрегнат в десятката за спортист на 2009 в Хасково, стартира успешно и в турнира на двойки заедно с играещия за Франция руснак Александър Сидоренко. Поставеният  под № 4 тандем разгроми в първия кръг с 6:2, 6:2 братята- французи Гийом и Матийо Моно, които участват с „уайлд кард“. 

На четвъртфиналите Димитров и Сидоренко ще се изправят отново срещу френска двойка – Никола Девилде и Едуар Роже-Васлен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
333
333
05.01.2010 13:04 13:04

Браво, Гришо! Дано тази година няма контузии, а много победи.

Back to top button