Окончателно: задържаното за убийството в Александрово момче остава в ареста

Регион

14-годишното момче, задържано за убийството в хасковското село Александрово, остава в ареста.

Пловдивският апелативен съд не е уважил жалбата му срещу решение на Хасковския окръжен съд. Haskovo.info припомня, че адвокатът на момчето поиска на 1 април по-лека мярка спрямо него. Хасковските магистрати обаче отхвърлиха молбата, а защитникът е обжалвал пред пловдивския съд.

Съд

Апелативните магистрати са приели, че продължава да има риск от укриване. Това е въпреки новите обстоятелства, че на момчето има определени попечител и заместник-попечител. Така детето остава в ареста, а решението на съда е окончателно.

Заседанието се е разгледало дистанционно, като момчето се е включило в делото чрез видеоконферентна връзка от ареста в Хасково. Адвокатът му, прокурорът и съдебният състав са били в зала номер 2 на Апелативен съд – Пловдив. Това се прави във връзка с извънредното положение и ограничаване разпространението на коронавируса.

Haskovo.info припомня, че момчето беше задържано от съда в края на ноември миналата година за убийството на 61-годишния Димо Димчев. За убийството беше хванато и 13-годишно дете, но то беше освободено, защото е малолетно и не може да бъде съдено. За него беше поискано наказание изпращане в интернат.

Един коментар по “Окончателно: задържаното за убийството в Александрово момче остава в ареста

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.