Глобиха с 3 000 лв. хасковската автоморга, в която изгоряха 120 коли

Хасково

Регионалната инспекция по околната среда и водите е глобила с 3 000 лв. хасковската автоморга, в която при пожар в края на януари изгоряха близо 120 коли.

Това става ясно от отчета на РИОСВ за март. Санкцията е за нарушаване на реда за извършване на операциите по разкомплектоване на излезлите от употреба автомобили.

Haskovo.info припомня, че след пожара от Екоинспекцията извършиха проверка на автоморгата, при която се констатира, че не са били отстранени гумите, тапицериите и други горивни материали на част от съхраняваните на площадката стари автомобили. Глобата по закон за това нарушение е от 3 000 до 10 000 лв. Големият пожар беше гасен от огнеборци от Хасково, Харманли и Димитровград, а прокуратурата ръководи разследването за изясняване на причините.

През март от РИОСВ са извършили 71 проверки, при които са дадени 35 предписания, съставени са 3 акта, наложена е една санкция и са издадени 13 наказателни постановления на обща стойност 34 700 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 15 484 лв.

Издадено е наказателно постановление за 7 000 лв. на ТЕЦ-а в Димитровград за неизпълнение на условие за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депо за неопасни отпадъци. За непредоставяне на документи, относно отчета за дейностите с отпадъци с 2 000 лв. е глобен завод за малц в Хасково. Наложена е и месечна санкция за 5 787 лв. на торовия завод в Димитровград, поради неспазване на определените в Комплексното разрешително индивидуални емисионни ограничения в заустваните отпадни води.

Почистени са 7 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон през март са постъпили 5 сигнала.

8 коментара

  • Божкеее, бълха го ухапала.. 3000 ги прави за половин ден, вие гаргите плашите. И кво? Ще ги плати и продължаваме пак по старому.. Няма нищо, другият път като се подпали да ви подари по една кола, няма нужда да плаща тия нищожни глоби!

  • Разходка в парка 5000лв., обгазяване на областен град с количества токсичен дим, които иначе от отопление и транспорт биха били нужни години да бъдат избълвани – 3000лв!!!!
    ТРИ ХИЛЯДИ ЛЕВА!!! Ашколсун, машаллах… Хвала на такъви глобители!

    • Глобата за разходка в парка по време на епидемия не е 5000,а е 300 лв.,а и градът не е бил обгазен,или си пишеш по хавата.

      • Не е бил обгазен, щото приятелчетата от Екоинсоекцията не са замервали.. Вземи учи малко физика и химия, част Горене на материалите, за да разбереш колко е полезно да се горят твърди метали..

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.