Спорт

Григор на четвъртфинал в Нумеа срещу № 4 в схемата

Григор ДимитровНай-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на  чалънджъра в Нумеа с награден фонд 75 000 долара плюс гостоприемство.

Играещият с „уайлд кард“ хасковлия, който би в първия кръг Алекс Кузнецов от САЩ, днес изхвърли от турнирната битка на френския остров Нова Каледония още един американец. Григор се наложи с 6:3, 3:6, 6:3 над осмия в схемата и 164-ти в света Майкъл Яни. Това бе втора  победа на Димитров над този съперник след чалънджъра в Шарлотсвил миналата есен, когато го отстрани отново в три сета.  

С класирането си за четвъртфиналите първата ни ракета спечели 18 точки за световната ранглиста, където сега е №288, плюс 2 190 долара от наградния фонд.

Следващият съперник на Григор е четвъртият поставен и 146-ти в света Давид Гуес. 27-годишният французин има титла от чалънджър и е печелил 12 фючърса в кариерата си – сочи личният му профил.

За съжаление Григор Димитров приключи участието си в състезанието на двойки. 18-годишният хасковлия и неговият партньор Александър Сидоренко, който играе за Франция, загубиха шампионският тайбрек и изпуснаха победата на четвъртфиналите срещу френския тандем Никола Девилде/Едуар Роже-Васлен след 6:4, 2:6, 9:11. За успеха си в първия кръг в Нумеа Григор спечели 18 точки за класацията на двойки и чек от 960 долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button