Хасково

Нито едно цвете на паметника на Христо Ботев в Хасково

паметника на Христо БотевС рецитал учениците от ОУ „Христо Ботев“ в село Долно Големанци отбелязаха 162-та годишнина от рождението на патрона си. Патриотични песни и стихове на големия български поет и революционер изпълниха класните стаи в учебното заведение. 

В другите две школа в общината, носещи името на Христо Ботев отбелязването на днешния празничен ден бе по-скромно. В село Динево всеки класен ръководител отбеляза паметната дата в часа на класа, научи Haskovo.info.

В училището във Войводово пък днес на голямото междучасие учителят по история прочете доклад за живота и делото на Христо Ботев.

В Хасково училище „Христо Ботев“ е закрито от няколко години. Паметникът до школото днес остана пуст. Нито един хасковлия не поднесе цвете в знак на преклонение пред делото на великия българин.

Image

Паметника на Христо Ботев в Хасково

Image

Рециталът в село Долно Големанци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
любопитко
любопитко
06.01.2010 16:27 16:27

ем да бяхте сложили вие едно цвете бря. Нали сте били там, къде са ви букетите а ? Пък и пуст паметник някак си ми е странно като словосъчетание.Дайте ми пример за оживен паметник .пък и цветята няма да го съживят
жив е , той жив е…..
по ботевски а
пуст е , той пуст е ….
по инфовски 😯

Анонимен
Анонимен
06.01.2010 22:49 22:49

поне тези,които купиха училището да бяха сложили едно цвете

jika
jika
07.01.2010 8:20 8:20

Защо паметника не бъде преместен на по-подходящо място?

Back to top button