Хасково

Опашки от пенсионери в пощата, получават добавките

Опашките в пощатаОпашки от пенсионери се образуваха в хасковската централна поща днес. Възрастните хора получават добавка от 25 лева към пенсиите си. Тя обаче се полага само на тези, чиято пенсия е до 200 лева.

Един от тези, които няма да получат добавката, е Панчо Атанасов. Той е на 82 години и получава пенсия от 320 лв., инвалид е, движи се трудно с патерици и днешният поход до пощата му се е сторил доста дълъг. Той смята, че пенсиите не са достатъчно високи, но въпреки това се справя.

Други имаха повече късмет и получиха своя следколеден подарък от 25 лв. След гишето за пенсии хората директно се нареждаха на това за плащане на ток.

86-годишната Христина Димитрова е работила повече от 35 години в завод МИР, в момента живее сама и не разчита на ничия помощ. Животът ми е тежък, получавам 176 лв. на месец, каза жената. 25 лева не са никакви пари, а една голяма подигравка с възрастните хора, коментира тя и допълни, че с парите вероятно ще си плати тока за месеца и се надява да останат, тъй като се топли на един реотан, няма и бойлер.

Днес възрастните хора негодуваха и срещу процедурата по изплащане на пенсиите и добавките. Много чакане е, бюрокрацията е сложна, а все пак сме стари хора, подиграват се с нас, оплакаха се те.

 

Панчо Атанасов

Панчо Атанасов
 

Христина Димитрова

Христина Димитрова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button