Хасково

31 социално слаби харманлийци с топъл обяд за 2 месеца

Социалната кухня

Социалната кухня

31 социално слаби хора от Харманли ще получават безплатен обяд през следващите два месеца. Социалната кухня „Спасение“ бе открита днес. Инициативата е на КНСБ, а финансирането е от Министерството на труда и социалната политика. Кухнята в Харманли е най-голямата в страната и в нея включени най-много хора, съобщи за Haskovo.info председателят на местната синдикална структура Василка Иванова.

Един от харманлийците включени в инициативата е 52-годишният Георги Марчев. От 3 години той е пенсионер по болест. Инвалид е. Единият му крак е потрошен при катастрофа. След множество преживени операции Георги Марчев е с пирон в крака, а придвижването му е затруднено и не може да ходи без помощта на патерици. Живее сам. Няма близки.

Георги Марчев

Георги Марчев

„Много съм благодарен, че има кой да помисли за такива самотни хора като мен“, каза Георги Марчев. Казва, че пенсията му е 115 лева, които са му крайно недостатъчни. „Къде гладен, къде наяден, така я карам„, въздъхна мъжът.

Днес социално слабите харманлийци бяха нагостени с курбан, който бе осветен за здраве. От утре на 4 възлови места в Харманли ще се раздава топлата храна. Хората, които не могат да вървят, ще получават обяда по домовете си. Ще им го разнасят доброволци от младежката организация на Българския червен кръст в Харманли.

 Социалната кухня  Социалната кухня

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button