Спорт

Григор отпадна в Нумеа, чака го Australian open

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на чалънджъра в Нумеа с награден фонд 75 000 долара. 18-годишният ни талант отстъпи с 3:6,2:6 на четвъртия поставен и № 146 в света – французина Давид Гуес.Преди това първата ни ракета записа две победи над играчи от Топ 200 – американците Алекс Кузнецов и Майкъл Яни, който бе № 8 в схемата.

Григор си тръгва от турнира в столицата на тихоокеанския остров Нова Каледония с 18 точки за световната ранглиста, където сега е № 288, и чек от 2 190 долара. Натрупаният актив ще му помогне да се придвижи с около 25 места в класацията на АТР и да се доближи до най-доброто класиране в кариерата си от миналата есен – 255-то място.

Чалънджърът в Нова Каледония бе генерална репетиция за Откритото първенство на Австралия по тенис, където хасковският талант ще стартира от квалификациите идната седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button