Хасково

Разредиха миряните в хасковските църкви на Цветница

Миряните, които влязоха в хасковските църкви на Цветница, стояха на дистанция един от друг и с маски.

Въпреки призивите хората да си останат по домовете на празника, имаше силно вярващи, които посетиха литургиите в храмовете. Свещниците в църквата „Успение на Св. Богородица“ бяха изнесени навън. След започване на празничната служба единствено отключената врата на централния вход беше подпряна със стол отвътре. Въпреки това желаещите успяваха да влязат. Службата тук беше предавана на живо на фейсбук страницата на община Хасково.

Църква

Подобна беше ситуацията и в църквата „Архангел Михаил“. Тук хората също бяха с маски и разредени. Хористите на балкона също спазвахи дистанция. Имаше коридори, по които да се влиза и излиза от двора на храма.

Днес в църквите не се раздават върбови клонки. Забранена е продажбата на цветя около храмовете и внасянето им вътре. Екипи на КОРЗ следят да няма струпвания на хора отвън.

Haskovo.info припомня, че вчера от общината дезинфекцираха четирите църкви в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button