Спорт

Емилио Санчес идва в Хасково заради новата тенис зала

Емилио СанчесСъздателят на една от най-престижните тенис академии в света и бивш № 7 в ранглистата на АТР Емилио Санчес ще дойде в Хасково през март. 44-годишният треньор в академия Санчес-Касал в Барселона, където преди време се готви Григор Димитров, ще инспектира дали 7-пластовата изкуствена настилка грийнсет в покритата тенис зала в „Кенана“ отговаря на световните стандарти, за да се провеждат в нея международни турнири. Фирмата-специалист по подобни настилки е представител за България на тенис академията на Емилио Санчес.

Президентът на тенис клуб „Хасково“ Румен Балкански съобщи за Haskovo.info, че официалното откриване на залата ще бъде на 28 януари. Все още не е ясно дали премиерът Бойко Борисов, който е заклет любител на тениса, ще присъства на церемонията.

Междувременно днес в покритата спортна зала в Хасково започнаха мачовете от основната схема на Държавното първенство до 14 години. При девойките участват само две хасковски тенисистки – Елена Арнаудова и Виктория Желева, която премина успешно ситото на квалификациите.

Единственият представител на местната школа при юношите е Йордан Диневски, който е поставен под № 6. Миналата година той остана втори на Държавното първенство за момчета до 12 години. 

Победителите на двойки при юношите и девойките ще станат ясни в петък, а на сингъл – в събота.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button