Харманлийско училище с подкрепа от телекомуникационна компания

Любопитно

ОУ „Иван Вазов“ в Харманли е сред победителите в петото издание на програма „Регионален грант“ на телекомуникационна компания. Журито е одобрило инициативата на училищното настоятелство „Активни и здрави деца“.

Идеята е да се противодейства на тревожната тенденция за увеличаването на децата със здравословни проблеми в резултат на обездвижването и стреса в ежедневието. Под наслова „Активно междучасие“ учители и родители ще помагат на децата да бъдат отново активни след наложената сега изолация.

Коридорът на първия етаж, където учат най-малките, ще се превърне в място за раздвижване във времето между учебните занятия. В допълнителния час по физкултура ще се включат упражнения за превенция на обездвижването на децата и последствията от това – гръбначни изкривявания, плоскостъпие и наднормено тегло. Ще се организират разходки сред природата с ученици, родители и учители по екопътеката на града, а също и почистване на част от защитената зона.

Харманлийското училище получи безвъзмездната финансова помощ в конкуренция с 276 проекта от цялата страна. Програмата „Регионален грант“ насърчава граждански идеи, които търсят решения на проблеми от социалната сфера, културата, изкуството, спорта, туризма, екологията.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.