Любопитно

Харманлийско училище с подкрепа от телекомуникационна компания

ОУ „Иван Вазов“ в Харманли е сред победителите в петото издание на програма „Регионален грант“ на телекомуникационна компания. Журито е одобрило инициативата на училищното настоятелство „Активни и здрави деца“.

Идеята е да се противодейства на тревожната тенденция за увеличаването на децата със здравословни проблеми в резултат на обездвижването и стреса в ежедневието. Под наслова „Активно междучасие“ учители и родители ще помагат на децата да бъдат отново активни след наложената сега изолация.

Коридорът на първия етаж, където учат най-малките, ще се превърне в място за раздвижване във времето между учебните занятия. В допълнителния час по физкултура ще се включат упражнения за превенция на обездвижването на децата и последствията от това – гръбначни изкривявания, плоскостъпие и наднормено тегло. Ще се организират разходки сред природата с ученици, родители и учители по екопътеката на града, а също и почистване на част от защитената зона.

Харманлийското училище получи безвъзмездната финансова помощ в конкуренция с 276 проекта от цялата страна. Програмата „Регионален грант“ насърчава граждански идеи, които търсят решения на проблеми от социалната сфера, културата, изкуството, спорта, туризма, екологията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button