Хасково

300 пакета с продукти за нуждаещи се в Хасково, Димитровград получи кола за доброволците

300 пакета с великденски продукти бяха доставени днес до домовете на нуждаещи се хора в Хасково, съобщават от общината.

Инициативата е на дарителите „Тимс Фуудс“ ЕООД и Сдружение „Пчела-Източни Родопи“ Хасково, осъществена чрез община Хасково. Пакетите с козунаци, великденски курабии, кифли, макаронени изделия и пчелен мед се предоставят на хора с увреждания с ТЕЛК-ови решения с 90 и над 90% чужда помощ, ползващи услугата „Личен асистент“, както и на военноинвалиди. Даренията са направени по повод Великден и във връзка с извънредното положение.

Междувременно кметът на община Димитровград Иво Димов получи дарение на автомобил Рено Канго, който ще се ползва от доброволчески екип в борбата с коронавируса, съобщават от общината. Колата е предоставен от „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan, които осигуряват автомобили, за да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Дарение

Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

Дарение от 1 000 предпазни маски за многократна употреба направи на община Симеоновград депутатът от ГЕРБ Георги Станков. Маските са за хората, които работят на първа линия за овладяване разпространението на заразата от COVID-19. Те са за медиците от центъра за Спешна помощ, личните лекари, полицаите, пожарникарите, Центъра за обществена подкрепа, Социално подпомагане, кметове и кметските наместници.

Общинските съветници от ГЕРБ Хасково и членове на партията дариха 300 пакета на социално слаби жители на община Хасково. В навечерието на Великден нуждаещите се получиха пакети с храни от първа необходимост. По справка на кметовете на населените места в инициативата бяха обхванати хората, които имат затруднения и в сегашната тежка ситуация се нуждаят от помощ и внимание.

Дарение

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button