Хасково

„Балкански пътешественик“ закрива сръбски театрален фестивал

Балкански пътешественик„Балкански пътешественик“ е детския спектакъл, който ще представи Хасково на Фестивала за деца „Крушка“ в сръбския град Крушевац. От 9 до 13 януари се провежда второ издание на театралния фест. На финала днес хасковската трупа ще закрие форума с представлението, чийто автор е Янко Митев.

„Балкански пътешественик“ е най-награждавания спектакъл от репертоара на хасковския театър. Представлението е с отличие  от Националния куклено-театрален фестивал в Ямбол, от международния фестивал „Двама са малко,трима са много“ в Пловдив, от Международния куклен фестивал „Гъливер“ в Галац и от фестивала в румънския град Арад.

Режисьор на постановката е Съби  Събев, музиката е на Веселин Койчев. Куклите са  дело на Таня Ганчева, а ролите изпълняват Силвия Предова и Янко Митев.   

В „Балкански пътешественик“ главният герой Стамат е недоволен от съдбата си, чувства се неудачник и тръгва по света да търси късмета си. По пътя се среща с национални приказни герои  на Румъния, Гърция, Албания и Сърбия. След куп приключения  разбира, че късмета му е  в родното село, при семейството и приятелите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button