Хасково

200 млн. лева събра за бюджета НАП Хасково през 2009

Пари200 144 190 лева успя да събере за републиканския бюджет НАП Хасково през миналата година, съобщиха за Haskovo.info от тукашния офис на приходната агенция. Постъпленията са с 9,8 милиона лева по-малко от годишния план и с над 22 милиона лева повече от тези през 2008 година.

Данъчните приходи отбелязват добра събираемост – 106,7 милиона лева, което е с 2 милиона лева над очакваното за годината. Най-голям относителен дял сред тях има ДДС-то – близо 52 милиона лева. Следват данъкът върху доходите на физически лица – 31 милиона лева и корпоративният – 21 милиона лева.

Изоставане се наблюдава при постъпленията по бюджетите на НОИ и Здравната каса. Вместо планираните 104 милиона лева в бюджета са внесени 93 милиона лева от осигуровки. Държавното обществено осигуряване е в размер на 57 милиона лева или 88,7% от очакваното. Здравните осигуровки са малко над 25 милиона, което е 86% от плана за изтеклата година.

През годината в НАП Хасково са постъпили почти 447 000 лева от административни санкции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button