Спорт

Двуметров янки изхвърли Григор от Australian Open

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия по тенис. 18-годишният ни дебютант отстъпи с 6-7(4), 6-3, 3-6 на опитния американец Робърт Кендрик, който е бивш № 69 в света и № 17 в схемата на пресявките.

По време на мача, игран тази нощ българско време в Мелбърн, всеки от двамата съперници отбеляза по 11 аса и по 22 печеливши удара. Според статистиката от двубоя Григор е допуснал цели 6 двойни грешки срещу само 1 за високия близо два метра Кендрик.

Най-добрият ни тенисист при мъжете отстъпва значително по % спечелени точки на втори сервис – едва 33 срещу 71% за 30-годишния американец. За сметка на това Димитров го превъзхожда по спечелени точки на първи сервис – 79 срещу 68%, както и по % вкаран първи сервис – сочи статистиката от мача.

Според регламента на Australian Open хасковлията няма да вземе точки за участието си в турнира. В момента той е 268-ми в света, след като в понеделник се придвижи с 20 места в ранглистата на ATP благодарение на достигането си до четвъртфиналите на чалънджъра в Нумеа с награден фонд 75 000 долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button