Регион

Седем души са ранени при двете катастрофи на магистрала „Марица“

Седем души са ранени при двете катастрофи, които станаха тази сутрин на автомагистрала „Марица“ край Харманли.

Както Haskovo.info писа, малко преди 7 часа поради неспазване на дистанция камион удари лека кола. При този инцидент леко са пострадали две жени пътуващи в колата.

Около 8:13 часа в съседство е станала голяма верижна катастрофа с участието на два камиона, 6 леки автомобила и микробус. При това произшествие са ранени 5 човека, четирима са откарани в хасковската болница, като двама са със средни телесни повреди – счупени ръце, крака и избити зъби, съобщиха от прокуратурата. Единият от пострадалите е албанец, а другите са българи, сред които пожарникар, който е отивал на работа с личния си автомобил. Магистралата в района е затворена до разчистването на ударените коли и камиони.

От хасковската болница съобщиха, че пожарникарят е със счупена ключица и травма на главата. След операция ще бъде настанен в Неврохирургия за наблюдение. Албанецът е с тежка фрактура на бедрото и ще бъде опериран. Състоянието им е стабилно, без опасност за живота. Другите двама преминали през Спешно отделение са били с леки наранявания, обработени са и са изписани за домашно лечение.

Разследват се причините за катастрофата, като полицаи са казали, че в района е паднала гъста мъгла с видимост около 3 метра. Заведено е досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице при особено тежък случай. Ще бъде назначена и автотехническа експертиза.

Haskovo.info припомня, че на 3 април в същия участък на магистралата се удариха 22 тира. Тогава загинаха двама шофьори, а шестима бяха ранени. И тогава в района имаше гъста мъгла.

Втора серия: Отново верижна катастрофа на магистралата край Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button