Хасково

По-малко катастрофи в областта, но с повече убити през 2009-та

КатастрофаБлизо 1400 катастрофи са регистрирани на територията на Хасковска област през миналата година. Това е с над 300 по-малко в сравнение с 2008-ма, сочи статистиката на Областната дирекция на МВР. Повече обаче са загиналите при 156-те тежки катастрофи, станали през 2009-та – 46 души срещу 36 за предходната година. Ранените при инциденти на пътя миналата година са 167.

От полицията отчитат намаление и на броя на катастрофите само с материални щети. През 2009-та са регистрирани 1241 пътно-транспортни произшествия, които са с около 300 по-малко в сравнение със същия период на 2008 година. 

Движение с превишена и несъобразена скорост, както и отнемане на предимство са предизвикали най-често катастрофите в областта. Водещата причина за жертвите на пътя е сблъскване на автомобили или удар на пешеходци, а за инцидентите с материални щети – сблъскване между движещи се МПС и в препятствия на пътя или край него.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button