Хасково

В църквите няма да се внасят яйца, козунаци и цветя по Великден

В храмовете да не се внасят яйца, козунаци и цветя, напомнят от община Хасково.

На Разпети петък поклонението пред светата Плащеница ще става без тя да се целува, докосва и без да се минава под нея. Иконите не трябва да се целуват и да се докосват. Поставянето на предпазни маски в храма и извън него е задължително, както и спазването на необходимото разстояние един от друг. Във всички църкви са осигурени дезинфектанти и препарати за почистване на иконите и местата за сядане.

„Вярата е в сърцето, а Бог е навсякъде. Затова нека останем вкъщи и запалим свещ пред домашната икона. Така нашите молитви ще бъдат чути, а най-близките ни хора – предпазени от коварната зараза. Моля Ви, останете си вкъщи!“, призовава кметът Станислав Дечев.

Градоначалникът издаде заповед за засилена охрана по Великденските празници, когато се очаква масово посещение на църквите. По време на празничните дни се забранява стрелбата с бойно, ловно оръжие и самоделно изготвени устройства, както и нерегламентираното използване на пиротехнически средства. От пожарната трябва да създадат необходимата организация за проверка готовността на пожарните хидранти и противопожарните уреди и съоръжения.

В община Димитровград се забранява продажбата на цветя и здравец пред църковните храмове. Всички литургии ще се излъчват онлайн във фейсбук профила на ТВ Димитровград. И тук не трябва да се внасят яйца, козунаци и други в храмовете, а хората да са с маски и на разстояние един от друг. Във всеки от дните ще бъде извършвана цялостна дезинфекция на църквата „Св. Димитър“.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Великден
Великден
16.04.2020 19:26 19:26

„Божийте служители“ сведоха глави пред говедото-еднокнижник.

Дсд
Дсд
16.04.2020 21:54 21:54

В нормалните държави не влазят в църквите и хората.

Анонимен
Анонимен
17.04.2020 0:01 0:01

НИКЪДЕ В БИБЛИЯТА НЕ ПИШЕ ЗА ЯЙЦА И КОЗУНАЦИ. БЪЛГАРИНА СИ ОСТАВА НЕВЕРНИК. ЕЗИЧНИК.

Анонимен
Анонимен
17.04.2020 0:02 0:02

МАРТ МЕСЕЦ СИ КИЧЕХТЕ МАРТЕНИЧКИ ЗА ЗДРАВЕ. МАРТЕНИЧКАТА ЩЕ ВИ ДАДЕ ЛИ ЗДРАВЕ ПИТАМ АЗ ЕЗИЧНИЦИТЕ

бат Ицо
бат Ицо
17.04.2020 11:21 11:21

Разрешено е внасянето на агнешко, дроб сърма , бира и музиката да свири!

Back to top button