Хасково

Нови дарения за нуждаещи се, полицията и болницата в Хасково

В навечерието на Великден ръководството и преподавателите от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ организираха благотворителна кампания „Предай доброто нататък…“, съобщават от гимназията.

Бяха приготвени великденски курабии и козунаци. С част от тях бяха зарадвани малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, както и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Хасково. Беше помислено и за самотноживеещи възрастни хора в затруднено положение от областния град, които също получиха от традиционните великденски лакомства. Адресите бяха предоставени от община Хасково.

Дарение в Димитровград направи група международни шофьори, съобщават от общината. 30 хранителни пакета с продукти на стойност 700 лв. бяха предадени в БЧК-Димитровград от Пламен Иванов. Хората, които са се включили в инициативата са Альоша Илчев, Лидия Илчева, Стойчо Стоев, Живко Данчев, Емилия Костова и Иван Георгиев.

Организатор на благотворителната инициатива е Пламен Иванов, който работи като международен шофьор, но по време на извънредното положение му се налага да остава за дълго у дома. За Пламен това не е първи такъв жест, с който да подкрепи различни кампании в помощ на нуждаещи се. Този път обаче той е инициатора, организира и увлича свои колеги, с които решават да зарадват възрастни хора по Великденските празници. Така всеки дарява различна сума пари от сърце. Със събраните средства закупуват пакетирани дълготрайни продукти като брашно, ориз, леща, захар, лютеница, пастет, олио, спагети, макарони, сладко руло и други. Във всеки пакет, направен от дарителите, има и традиционния за Великден – козунак. Днес доброволците при общината ги предадоха на хората, за които са предназначени.

100 защитни шлема дари днес на Областната дирекция на МВР в Хасково народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова. Предпазните шлемове за лице предпазват устата, носа и очите. Те са за многократна употреба, подлежат на дезинфекция и са изключително необходими на полицаите, разпределени на контролно-пропускателните пунктове на областния град.

Дарение

След началото на здравната криза Евгения Ангелова осигури 120 предпазни шлема за медици в хасковската болница. Веднага след обявяване на извънредното положение на 13 март депутатът дари и 1 000 лева по специалната сметка на Министерство на здравеопазването.

Днес МБАЛ – Хасково получи от „Кока-Кола“ натурални сокове и други безалкохолни за медиците, които ще са дежурни по празниците.

Дарение

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мими
Мими
16.04.2020 18:58 18:58

Защо нямат шапки на косите? Много нехигиенично!

Г-н Генчев
Г-н Генчев
17.04.2020 6:53 6:53
Отговор до  Мими

Как пък винаги ще изскочи един трол като тебе дето да се изс*ере на хубавата новина…. Аман от мрънкала!

Back to top button