Хасково

Изнесоха Плащеницата на Разпети петък в Хасково, но я заградиха с лента

Въпреки призивите хората да не ходят на църква, на Разпети петък в хасковската църква „Успение на Св. Богородица“ дойдоха вярващи.

Миряните се стремяха да стоят на разстояние един от друг, като бяха с предпазни маски. В края на службата свещениците изнесоха Плащеницата, което се прави само на този ден от годината. Светинята беше изложена за поклонение. Този път заради противоепидемичните мерки хората не минаваха под нея за здраве и не се оставяха цветя. Тя беше заградена с лента.

Църква

Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. На Велики петък Исус е погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която поставят стража и огромен камък на входа.

Църква

На този ден от Страстната седмица постът е строг. Светата плащеница е изложена за поклонение в храмовете до вечерта, когато ще се извърши Опелото Христово.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button