Любопитно

Тополовградският фест с голямата награда от национален конкурс

Тополовградското читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“ спечели голямата награда от националния конкурс Агора, съобщават от общината.

Както Haskovo.info писа, Тополовград претендира за наградата с Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, родил се през 1996 г. по идея на читалището. По време на миналогодишното му издание любителите и почитателите на театъра гледаха 17 представления с участието на 350 артисти – българи от Канада, Австрия, Испания, Молдова, Украйна, Сърбия и от нашата страна.

Безплатите спектакли бяха посетени от над 5 000 зрители в Тополовград и общината, а също в Гълъбово, Елхово и Свиленград. В съпътстващата програма участваха като доброволци 300 самодейци на читалището, деца и ученици.

Конкурсът се организира за 11-та поредна година в търсене на най-успешната инициатива, реализирана от читалище през 2019 г. Сред партньорите е Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button