Хасково

Ген. Мутафчийски: В Хасково продължава активното търсене на всички контактни на заразените медици

„В Хасково продължава активното търсене на всички контактни лица на тримата заразени медици, за да се ограничи заразата в началото“, коментира началникът на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Haskovo.info припомня, че става въпрос за лекар и две медицински сестри от Инфекциозното отделение на болницата в Хасково. Те бяха установени при скрининг сред 27 работещи в лечебното заведение. Това се случва, след установена заразена пациентка на 40 г., която е била в болницата повече от месец и не е имала контакти извън лечебното заведение.

По думите на ген. Мутафчийски засега хасковската болница все още се справя. Общият брой на заразените медици в страната е 69. Във Видин са 9 и това е наложило затварянето на неврологичното отделение поради липса на персонал. Неврологичните случаи се насочват към Лом.

Началникът на щаба каза, че от заразените медици няма тежко болни. Той допълни, че независимо от мерките в целия свят има тенденция да се заразяват медици, защото тяхната работа е изключително рискова. Ген. Мутафчийски за пореден път призова всички болни в отделенията да се третират като потенциално заразени.

Новите случаи с COVID-19 за денонощието са 40, сред които е бебе на 2 месеца в Бургас. Така общо инфектираните са 865, а излекуваните – 153.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Съседа
Съседа
18.04.2020 14:03 14:03

Защо не изследвате семействата им за covid 19, а само сте ги сложили под карантина. Нещо не откривам логика тестувате на случаен принцип, а на заразените семействата НЕ.

novina
novina
18.04.2020 14:25 14:25

Крайно време е да направят тест на всички ,за да се разбере кой е вирусоносител кой е заразен и т.н а не да си играят игрички. За цели години наред дето хората плащат здравни и има такива като мен дето с години нищо не са ползвали от тая здравна каса а само плащат 30 и кусур лева на месец ,за да потъват в нечий джоб тези пари. Истината е това тестване на всички .

Твърде рано е за повсеместно тестване
Твърде рано е за повсеместно тестване
18.04.2020 20:54 20:54
Отговор до  novina

И като направят тест на всички какво ще стане? Ще ни излекуват ли? Или ще ни ваксинират? Между другото има вече доста направени тестове и всички показват че повече от 90% никога не са се срещали с вируса. И след седмица две пак ще искат тест на всички дали не са го хванали вече. и какво ще се тестваме всички през седмица две всички. Изразходване на ненужни средства и тестове преди всичко. И когато вече наистина трябва да ни направят на всички няма да има тестове.

Тянката
Тянката
18.04.2020 15:57 15:57

Тези медици заради безотговорни хора и без осигуровки се заразиха. Те рискуваха зравето си ,а някои правят купони.

Независими лаборатории
Независими лаборатории
18.04.2020 20:03 20:03

Резултати от тестове за антитела:
Общо тествани хора с тест за антитела: 2227
Хора с положителни проби за антитела IgМ и IgG: 25
Хора с положителни проби само за антитела IgМ: 33
Хора с положителни проби само за антитела IgG: 51
Хорас отрицателни проби: 2118
Или 95% никога не са се срещали с вируса.
https://www.labtestcovid19.com/dashboard – онлайн резултати на 16 независими лаборатории в България

В изолация
В изолация
19.04.2020 14:17 14:17

Ако кажат кои са заразени,контактните лица сами ще потърсят лекарска намеса и тестуване

Back to top button