Хасково

Кутия за храна за нуждаещи се вече и в Хасково – „Ако нямаш вземи, ако имаш остави!“

Кутия с хранителни продукти, от които всеки нуждаещ се може да си вземе, вече е поставена и в Хасково.

Тя е сложена от Мария Колянова до входа на хранителния магазин „Нелина“ на улица „Добруджа“ в областния град. На нея е написано и основното послание на благотворителната инициатива за хора в нужда: „Ако нямаш вземи, ако имаш остави! Светли празници!“.

„Инициативата се провежда из цялата страна. Мои приятели в Пловдив оставиха такива кутии пред доста магазини. Аз реших пред този. Отдавна исках да направя нещо подобно, защото има толкова хора, които предвид обстоятелствата нямат възможност дори и за най-необходимото“, разказа пред Haskovo.info Мария.

Тя допълни, че е взаимствала надписа на кутията от тази, която наскоро водещата на прогнозата на времето Никол Станкулова постави.

Подобна благотворителна инициатива в момента се провежда и в Италия, която е една от най-засегнатите държави от пандемията от коронавируса.

Кутия

Малко по-късно семейство съобщи за Haskovo.info, че днес са сложили кутии за хранителни продукти за нуждаещи се на още три места в Хасково. Те са до затворената „Лафка“ пред аптека „Гален“ на „Освобождение“, пред магазина за вино до зеленчуковия пазар и пред магазин „Мадара“. Няколко часа по-късно кутията пред аптеката е изчезнала, сигнализираха по-късно от семейството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Има надежда!
Има надежда!
18.04.2020 23:13 23:13

Браво! Все още има добри хора!

Слънчо
Слънчо
19.04.2020 13:12 13:12

Оставяйте ги на по-високо място тези храни,за да не са на мръсната земя,където върлуват болести и зарази и няма да ги налазват животни и буболечки.Във всеки квартален магазин като питате и ще ви кажат за бедните,които пазаруват на вересия при тях или нямат доходи.Дайте им я на ръка храната,за да не ги е гнус да я ядат.Иначе ще се развали по улиците или някой ще я вземе за кучето си.Успех!

Анонимен
Анонимен
20.04.2020 13:37 13:37

Това е добро решение,но в кутията, която беше на земята, аз видях че имаше козунак ,хляб салам и много други неща.Искам да попитам човека,който го е оставил не е ли чувал,че хляб на земя и обърнат(надупен)не се оставя.Това е много голям грях.Другото,което ме шокира е,че никой от магазина до,който беше оставен кашона незнаеше за него.Кой го е оставил и с каква цел.Видях как едно куче се доближи до него и ако не беше едно момиче да го изгони щеше да разкъса нещо.За такива цели трябва да има информация и местата да се определени.Никога НЕ на земята.

Back to top button