Хасково

76 хиляди потърсили спешна помощ през 2009-та

ЛинейкиНад 33 хиляди от област Хасково са позвънили на телефоните за спешна помощ през миналата година. 43 хиляди жители на областта пък са потърсили директно лекарите в спешното отделение. Така общият брой на прегледаните  там пациенти надхвърля 76 хиляди. Битовите, трудови и криминални травми са над 5600, 270 са отравянията. Значителен е делът и на изгарянията, както и на инфарктите и инсултите.

Медиците от спешното са оказали помощ и на над 2000 деца от областта през миналата година. Над 6600 са били по-тежките случаи, при които пациенти са били прехвърлени за лечение в болници в други градове. „През 2009-та година свършихме много работа, за което допринесе и наличието на апаратура и оборудване. Тя за момента е напълно достатъчна, за да можем да вършим добре работата си“- коментира пред Haskovo.info началникът на местното спешно отделение д-р Петя Радева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button