Любопитно

Младежи организират кандидат-студентска борса „Бъдеще“

Кандидат-студентска борса „Бъдеще“ организират областният управител Стефка Здравкова и Младежкият областен съвет по иновации.

Инициативата на младежите и ще се проведе на два етапа, съобщават от областна администрация. За първия етап учениците създадоха анкета за настоящи и бъдещи кандидат-студенти от Хасковска област. Целта на анкетата е да събере и обобщи информация за интересите на младежите от 8 до 12 клас и да ги ориентира за бъдещото им професионално развитие. Анкетирането официално започва от днес и ще продължи до 5 май. То ще стигне до всеки гимназист чрез учителите в хода на дистанционното обучение, което се провежда в момента. Анкетата е направена от ученици за ученици. Данните от проучването ще бъдат обработени от представители на Центъра за кариерно ориентиране в Хасково и младежите от съвета.

Във втория етап на кампанията за професионално ориентиране на младите хора ще бъде организирана кандидат-студентска борса „Бъдеще“. Тя ще представи информация за условията за кандидатстване, прием, обучение и др. Всичко това ще се базира на резултатите от анкетата и търсените от тийнейджърите професии и форми на образование.

Здравкова се ангажира тази анкета да стигне до всички средни училища, профилирани и професионални гимназии в областта. Партньори на младите хора в тази инициатива ще бъдат и Регионално управление на образованието – Хасково и директорите на училищата. Има възможност и за разширяване на обхвата на борсата.

Идеята на членовете на Младежкия областен съвет за иновации е да улеснят достъпа на своите съученици до необходима и важна информация от университетите. Това би довело до по-ранно кариерно ориентиране и реални успехи. За да бъдат резултатите от анкетата реалистични, към нея е добавен и линк с тестове за кариерно ориентиране на МОН. Това е още един начин за стимулиране на кариерното ориентиране и вземане на възможно най-доброто решение за бъдещето на всеки младеж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button