Хасково

Кандидатстването за първи клас ще е електронно в Хасково

Кандидатстването за първи клас в училищата в Хасково ще става по електронен път, съобщават от общината.

Това е разпоредено със заповед на кмета Станислав Дечев. За целта е изготвен и график. Обявяването на свободни места от училищата е до 27 април, подаването на заявления за първо класиране е от 29 април до 1 юни, включително. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3 юни. Записването на приетите ученици ще става от 4 до 9 юни, включително.

Останалите свободни места ще се обявят на 10 юни. Подаването на заявленията за второ класиране ще става от 11 до 16 юни, включително. Резултатите ще се обявят на 17 юни. Записването на приетите от второ класиране ще е от 18 до 22 юни, включително.

Свободните места ще се обявят на 23 юни. Подаването на заявленията за трето класиране ще става от 24 до 26 юни, включително. Резултатите ще се обявят на 29 юни. Записването ще е от 30 юни до 1 юли, включително.

Попълването на свободните места след трето класиране ще става от 2 юли до 11 септември, включително.

Заради епидемиологичната обстановка и извънредното положение всички административни услуги и подаването на заявления трябва да се извършват по електронен път. Това се казва в писмо на кмета до директорите на училища, където ще се извърши прием на първокласници. При невъзможност от страна на родителите да подадат заявление чрез системата, те ще се приемат на място в училището, но след приключване на извънредното положение. Това ще става в сроковете по графика.

Системата за кандидатстване може да намерите ТУК. Тя ще работи от 27 април, когато ще бъдат обявени свободните места. Заявления се приемат от 29 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button