Хванаха 47 с неверни декларации през КПП-та на Хасково

Хасково

47 души са попълнили неверни декларации за преминаване през контролно-пропускателните пунктове на Хасково, съобщават от полицията.

Това е станало по време на Великденските празници. Образувани са 20 бързи производства и 27 преписки. Хората са посочили за неотложност полагането на труд при работодатели, а при извършени проверки е установена липсата на трудови взаимоотношения.

От полицията коментираха пред Haskovo.info, че случаите са предадени на прокуратурата. Съдът ще определя размера на наказанията.

В същото време контролът по КПП-та на Хасково продължава да е засилен. Тази сутрин се проверяваха активно и пътуващите в междуградските автобуси, като пътници без декларации ги попълваха на място. Шофьорите бяха предупреждавани, че при следващ случай, когато е качен пътник без декларация, ще бъде връщан целият автобус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

8 коментара

 • Как ще напълним хазната пак ще глобяваме няма начин пак от сиромаха ще вземем

 • За невярна (фалшива) декларация НЕ СЕ НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ. Това го казаха адвокати по новините на БТВ.

  • До ,,Кой ни лъже?“:
   Чл. 313 НК (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп., бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.“

   • До „НК“
    Приятелю, прочети по-внимателно члена който самия ти цитираш. Там да пише нещо за декларация подадена по силата на министерска заповед? Щото тия дето сега ги попълваме то тия измислени КПП-та са по заповед на министъра на здравеопазването, а не на Министерския съвет. Дребен пропуск, но съществен за правосъдната ни система. Много съдебни искове са отменени заради липсваща, или излишна запетайка какво остава за цяло изречение.

 • Тъпака Бойко Методиев да се поучи от Германия
  за изолацията, тази мърша комунистическа ,която скоро ще си плати за тормоза. Живей бързо Бойко ,идват избори догодина и този път ще се контролира канала на носени на бюлетините и да няма мъртви души гласували за Герб.А колко твои приятели те чакат за издадеш властта Сретан,Божков за да изпиете по едно кафе!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.