Средната възраст в Хасковска област е 45 години. Жените – по-стари от мъжете

Хасково

Намаляването на населението на Хасковска област през последните години се дължи изцяло на по-малкия брой хора в трудоспособна възраст, докато броят на децата и пенсионерите остава постоянен, сочат данните на Националния статистически институт.

Както Haskovo.info вече писа населението на областта през миналата година е намаляло с близо 3 000 души и към 31 декември е 225 317.
Броят на децата и пенсионерите остава постоянен през последните 6 години, а тези в трудоспособна възраст са с около 15 000 по-малко.

Таблица

Средната възраст на населението в областта в края на 2019 г. е 44,9 години, при средна възраст за страната 43.9 години. При мъжете средната възраст е 43.0, а при жените – 46.6 години. Средната възраст на населението в градовете е 43.7 години, а в селата – 48.0 години.

С близо 3 000 души намаля населението на област Хасково за година

3 коментара

  • Хасково скоро ше останат само пенсионерите тоя нашия умрял град всичко загива

  • Тези които сме в чужбина трабва да имаме минимум 10г.стаж за да вземем минимална пенсия за съответветната държова в която сме. Тези пари са малко за да се оцелее в чужбина. Ще се завърнем със сигурност. Поне такава е моята идея!

  • В Хасково средната възраст не е редно да се изчислява, тъй като липсват хората от възраст 18 до 35. Изключение правят десетина човека.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.