Над 80 деца с украси от отпадъци за Деня на Земята

Любопитно

Над 80 деца от Хасково и региона са се включили в дистанционната инициатива на РИОСВ за изработване на Великденска украса от отпадъчни материали по повод Деня на Земята – 22 април, съобщават от Екоинспекцията.

Децата са от ДГ „Пролет“ – Харманли, ДГ „Звездица“ – Димитровград, Обединени ученически общежития – Хасково, СУ „Христо Ботев“ – село Караманци, ОУ „Кирил и Методий“ – село Конуш, ОУ „Св. Иван Рилски“ – Хасково, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково и др. Те са изработили украсата по домовете си. За своите уникални творби, децата са използвали различни отпадъчни материали от бита, като стъклени и пластмасови бутилки, хартия, найлонови торбички, консервни кутии, опаковки и др. Грамота за най-активно участие в инициативата са получили децата от ДГ „Пролет“ – Харманли.

Украси

Целта на инициативата е децата да предадат живот на част от отпадъците около себе си, като ги превърнат в красиви сувенири и така да направят своята малка крачка към по-чиста околна среда в грижа за планетата Земя. Много деца, ученици и учители са изпратили и свои послания за Деня на Земята чрез стихове, разкази и рисунки.

Същевременно през седмицата преди Деня на Земята в групата „Екоклуб – Приятели на природата“ към фейсбук страницата „Приятели на природата“, предназначена за ученици, учители и доброволци с интерес към екологията и опазването на природата, са били проведени 7 онлайн урока-презентации с екологична насоченост.

Продължава и приемът на фотографии за участие в Регионалния ученически фотоконкурс „Аз снимам природата“, по повод Деня на околната среда – 5 юни. За победителите са предвидени грамоти и предметни награди. Снимките се публикуват във фейсбук страницата по реда на получаването им, където ще се избере отличеният за наградата на публиката.

Украси

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.