Регион

Четирима са контактните на последния с коронавирус в Хасковско

Четирима са контактните лица на 48-годишния мъж, който последно беше диагностициран с коронавирус в Хасковска област.

Това е станало ясно след проведеното епидемично проучване, съобщават от община Свиленград. Контактните хора са доставяли храна, консумативи и са общували със заболелия. На четиримата са издадени предписания за 14-дневна карантина.

48-годишният мъж се е завърнал от Англия на 11 април със самолет. Придвижил се е с лек автомобил под наем и се е самоизолирал в собствена селска къща. На 20 април заради грипоподобни симптоми – температура, неразположение и суха кашлица, е потърсил медицинска помощ. Предвид епидемичната обстановка и фактът, че се е завърнал от рискова страна, веднага е организиран специализиран транспорт и хоспитализация в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково. В момента той е в добро общо състояние, допълват от общината.

Като профилактична мярка от Общинския оперативен щаб в Свиленград са разпоредили днес да бъде извършена дезинфекция в селото, където се е намирал заразеният мъж.

До този момент общо установените случаи на инфектирани с коронавируса в Хасковска област са 15. Един от пациентите почина, а шестима са оздравелите. Сред инфектираните са 4 медици – лекар и три сестри.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.04.2020 13:18 13:18

Пуснахме ги мангалите да се върнат от Европа и ще пламнем! Циганите са нечистоплътни и сега се сети щаба ,че те са основните заразоносители!

Back to top button